Nem kell nagyobbra venni a logót

€6.99
0 ratings

A könyvben összegyűjtöttem azokat a módszereket, tanácsokat és tippeket, amik szükségesek ahhoz, hogy egy fiatal, pályakezdő grafikus sikeres lehessen idővel. A márkaépítéstől kezdve, az ügyfélszerzésen és árazáson át megmutatom ennek a szakmának az üzleti részét, hogy ne csak jó grafikus legyél, hanem sikeres vállalkozó is.


Miben segít a könyv?

Találd meg a helyed a piacon
Vajon van hely még egy kreatívnak a piacon? Mi lehet az, amivel te ki tudsz tűni?

Szerezz jobb ügyfeleket
Mindenki ilyen olcsó és nehéz ügyfelekkel találkozik vagy neked kell valamin változtatni?

Dolgozz magasabb áron
Tényleg azért dolgoznak veled mert olcsó vagy? Hogyan lehet árat emelni ügyfélvesztés nélkül?

Építs portfóliót
Eleve milyen projekteket rakj a portfóliódba? Hogyan építsd fel? Behance vagy saját weboldal?

Kommunikálj meggyőzőbben
Ha rossz irányba akar menni az ügyfél, hogyan győzd meg arról, hogy a te ötleted sokkal jobb?

Építs self-brandet
Mi az, amitől egyedi és nehezen másolható vagy? Ha megvan, akkor hogyan mutasd ezt meg?

Kiknek szól a könyv?

Fiatal, pályakezdő grafikusként azt hittem, hogy csak szép logókat kell tervezni egy sikeres karrierhez. Szépen lassan rá kellett jönnöm, hogy ez csak a nulladik lépés. Számtalan olyan problémával találtam magam szembe, amiről elég lett volna olvasni, hogy elkerüljem vagy megoldjam. Ezt a könyvet lényegében a sok évvel ezelőtti énemnek írtam, aki még semmit sem tudott a selfbrand építésről, alulárazta magát és nem tudott ügyfeleket szerezni. 

Fiatal grafikusoknak
Pályakezdő grafikusoknak, akik szeretnének minél előbb saját vállalkozásba fogni.

Diákoknak,  hallgatóknak
Grafikus oktatásban résztvevőknek, akik szeretnék kiegészíteni az iskolában hallottakat.

Szintlépőknek
Azoknak, akik nem tudják még, hogyan lehetne szintet lépni a karrierjükben és iránymutatásra van szükségük.

Tehetséges művészeknek
Azoknak, akik még nem képesek a tehetségüket kamatoztatni a piacon, mert hiányzik az üzleti szemléletmód.

Kreatív vállalkozóknak
Nem csak grafikusoknak. Hasznos lehet minden leendő vállalkozónak, hiszen olyan témákkal foglalkozom, amik univerzálisak. 


Ha nem elég, hogy jó grafikus vagy, emellett sikeres vállalkozó is akarsz lenni.

A könyvben elmesélem hosszan, vagy éppen röviden, hogyan jutottam el ennek a könyvnek a megírásához. Mik voltak azok a fordulópontok, felismerések és hibák a karrieremben, amik előtt te is ott állsz. Milyen kérdéseket kell feltenni magadnak és milyen döntéseket kell meghozni mint fiatal, pályakezdő, feltörekvő grafikus. 

Ezen a piacon már aligha elég tehetségesnek és jó művésznek lenni. Ha sikeres szeretnél lenni, szakíts azzal a felfogással, hogy elég csupán szép arculatokat és weboldalakat tervezni. Nem csak grafikus vagy, hanem vállalkozó is. Azt szokták mondani, hogy a művészek nem értenek az üzlethez. Abban fogok segíteni, hogy erre rácáfolj, mert az üzleti élet lehet sokkal közérthetőbb és emberibb. 


Tartalomjegyzék

Rólam
Nem mindegy, hogy kinek a tanácsait fogadod meg, ha a karriered a tét. Kicsit mesélek arról, hogy honnan indultam, merre jártam és látni fogod, hogy nem vagyok más, csak előrébb járok mint te. 

Karrierutak
A grafikus szakmát alkalmazottként és szabadúszóként is tudod végezni, de nem mindegy melyiket választod. Megtudhatod, milyen skillekre lesz szükséged és milyen áldozatokat kell hoznod.

Selfbrand
Egy sikeres vállalkozás első lépése a branding. Megismerheted, hogyan kell pozicionálni magad grafikusként, illetve kikkel és hogyan kell kommunikálni. 

Portfólió
A portfóliód ad el, ezért nagy figyelmet kell rá fordítani. Megmutatom, hogyan érdemes összerakni egy portfóliót és milyen gyakori hibák vannak, amiket ne kövess el. 

Ügyfelek
Az egyik legnehezebb feladat egy fiatal grafikus számára az ügyfélszerzés. A könyv segít abban, hogy megtaláld, hol vannak a te ügyfeleid és hogyan tudod felkelteni a figyelmüket. 

Kommunikáció
Az ügyfelet nem csak megszerezni kell, hanem meg is tartani. Mind a kettőhöz nyújt segítséget a könyv hiszen az első meetingtől a prezentációig ad tanácsokat, hogyan kommunikálj az ügyfeleddel.

Árazás
Vajon mennyit érsz a piacon? Ez a fejezet azt a kérdést feszegeti, hogy milyen módszerrel kell megszabni az árakat és azokat, hogyan fogadtassuk el az ügyféllel. 


Értékelések


I want this!

Ha már tudod, hogyan kell megtervezni egy arculatot vagy nyomdakészen leadni egy kiadványt, akkor itt az ideje ezt a tudást piacra vinni. Ehhez azonban ennyi még nem elég. A könyv ezen a ponton lendít át, hogy sikeres grafikus lehess.

Size
14.2 MB
Length
156 pages
€6.99

Nem kell nagyobbra venni a logót

0 ratings
I want this!